04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

Teden otroka je prinesel obilo ustvarjalnosti, smeha in skupnih trenutkov. Letos smo pripravili raznolik program, ki je vsak dan otroke navdušil z novimi, zabavnimi dejavnostmi. Spodaj si lahko preberete, kako smo preživeli vsak dan tega posebnega tedna.

Ponedeljek – Izdelava lesenih lutk in ustvarjanje plakata

V ponedeljek smo teden začeli z delavnico, kjer so otroci izdelovali svoje unikatne lesene lutke. Vsaka lutka je imela svojo osebnost, saj so otroci z veliko mero ustvarjalnosti dodajali barve, vzorce in detajle. Poleg tega smo skupaj izdelali plakat z naslovom “Otrok je nepopisan list”.

Torek – Pica in družabne igre

Torek je bil dan za druženje ob hrani in igrah. Otroci so si sami pripravili pice. Medtem, ko so nestrpno čakali, da se pice spečejo, so igrali različne družabne igre, pri katerih je bil cilj, da se vsi vključijo in sodelujejo. Skozi igre so gradili prijateljstvo in krepili medsebojno povezanost. Pice so bile odlične, igre pa so prinesle obilo smeha in veselja!

Sreda – bolšji sejem igrač in pliškov

V sredo smo pripravili bolšji sejem, na katerem so si otroci izmenjali igrače.

Četrtek – kamišibajska predstava

Četrtek je bil posvečen zgodbam in domišljiji. Pripravili smo kamišibajsko predstavo, na kateri smo otrokom predstavili japonsko umetnost pripovedovanja zgodb s slikami. Otroci so z navdušenjem spremljali, kako so se pred njimi razkrivale slikovne kartice z zgodbami.

Petek – obisk galerije in čajanka

V petek smo za zaključek tedna obiskali galerijo, kjer smo si ogledali razstavo umetniških del. Otroci so z zanimanjem raziskovali različne umetniške sloge in tehnike ter se pogovarjali o tem, kaj so videli. Po obisku galerije smo se v OPB zbrali na čajanki, kjer smo ob skodelici čaja razpravljali o celotnem tednu. Otroci so delili svoje vtise in izkušnje, še posebej pa so se navduševali nad obiskom galerije in kamišibaj predstavo.

Teden otroka je bil resnično nepozaben! Otroci so skozi ves teden ustvarjali, se igrali, spoznavali nove prijatelje in se učili pomembnih vrednot. Se že veselimo naslednjega Tedna otroka, ko bomo znova ustvarjali nepozabne spomine!

Pripravili in izvedli: učitelji OPB

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost