04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

V torek, 8. 10. 2024 so vsi učenci OŠ Poldeta Stražišarja doživeli zanimiv dan. Po razredih so se dogajale najrazličnejše dejavnosti. Najmlajši so ustvarjali iz slanega testa, poslušali pravljice, barvali pobarvanke, se učili s pomočjo sličic, izrezovali iz revij… Malo starejši učenci so svoje spretnosti pokazali ob izdelavi spomina iz lesa ter pogrinjkov  iz barvnega papirja. Nastali so tudi poučni plakati o zdravi prehrani ter kar dva plakata Šolska shema. Zelo dobro so uspeli tudi stripi, ki so jih narisali učenci 9. razreda. Priročniki Kako posaditi sadno drevo pa so še v nastajanju.

Vsi učenci razredne stopnje so sodelovali pri rezanju sadja za sadno solato, učenci posebnega programa pa so spekli slastni zavitek iz svežega zelja. Nekaj sadja so prinesli tudi učenci, zato je bilo sadne solate več kot dovolj za vse. Nismo pa pozabili na pomemben element zdravega življenja: gibanje. V šolski telovadnici sta učitelja športa postavila poligon.

Na predstavitvi, ki so jo dobili vsi razredi, so bila zastavljena zanimiva vprašanja. Za odgovore je bila postavljena škatla Šolska shema. Kdor je odgovoril na vsaj pet vprašanj ali od mlajših pobarval pobarvanko, je lahko sodeloval v nagradnem žrebanju. M

ini nagrade za 5 izžrebanih učencev  že čakajo.

Takole so zapisali učenci 5. razreda:

Dan dejavnosti »šolska shema« je super uspel. Vsi smo sodelovali pri različnih nalogah: gleda

li, pisali, brali, se smejali, opisovali, barvali, strigli, rezali, okušali in telovadili. Telovadili smo tudi z jezikom, saj smo iskali odgovore na uganke premetanke in nizali črke, da se nismo »obesili« (seveda pri igri »Vislice«). Izdelali smo plakat in karte, gledali film, poslušali pravljico, se igrali različne igre in se dobro posladkali s sadjem in zelenjavo.

Zapisala: Veronika Repinc Bajrič

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost