04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

HALOWEEN

 

FINO V KINO, NIS 7 IN 8

 

FINO V KINO, NIS 4 IN 5

 

OGLED BALETNE PREDSTAVE POT DO ZVEZD NA NEBU

 
DELAVNICA TEMELJNIH POSTOPKOV OŽIVLJANJA
 

Učenci 8. a razreda so imeli delavnico o temeljnih postopkih oživljanja (TPO) z uporabo avtomatičnega zunanjega defibrilatorja (AED). Zavedanje, da se lahko znajdemo v situaciji, ko je ogroženo življenje, ni tako majhno. Na delavnici smo se učili, kako ukrepati in preveriti zavest, dihanje in nuditi zunanjo masažo srca ter kako ponesrečenca stabilizirati v bočni položaj nezavestnega.

 
DAN POŽARNE VARNOSTI
 
17. 10. smo imeli dan požarne varnosti. Spoznavali smo vsebine,  povezane s požarno varnostjo. Učenci so obnovili evakuacijsko pot, jo tudi preizkusili, ustvarjali in reševali naloge, obiskali GARS Jesenice, kjer so se preizkusili v gašenju in spoznali opremo ter delo poklicnih gasilcev.
Prav je, da vsako leto obnovimo znanje o požarni varnosti – če pride do nesreče, bomo znali pravilno ravnati.

ŠPORTNI DAN Z GRS JESENICE, 10.10.2023

V torek, 10. 10. 2023, smo se z učenci odpravili na jesenski pohod v družbi Gorske reševalne službe Jesenice. Dve skupini sta se odpravili po Razgledni poti čez Murovo, kjer smo si ogledali prvo jeseniško šolo (Janezkova šola). Pot nas je vodila po pobočju Mirce vse do Trim steze Žerjavec, kjer smo preizkusili vadbene postaje. Navdušeno in prav nič utrujeno smo pot nadaljevali čez Pejce po Stari Rudni poti do Ukove.

Malo bolj izkušeni planinci smo se odpravili od šole po Gajškovi poti vse do Pristave in nazaj.

Pot nas je vodila najprej po cesti, nato skozi gozd, kjer smo se občasno kar strmo vzpenjali. Vendar smo premagali strmino in ponosni dosegli cilj. Člani GRS so nam predstavili svoje delo in nam z različnimi prigodami popestrili kratke postanke. 

Kljub rahli utrujenosti smo povzeli, da smo imeli prekrasen športni dan. K temu pa so pripomogli tudi člani GRS Jesenice. Za to se jim iskreno zahvaljujemo.

JESENSKI MEDOBČINSKI KROS OBČIN KRANJSKA GORA, JESENICE IN ŽIROVNICA, SREDA, 11. 10. 2023

Včeraj smo se z osmimi učenci 8. in 9. razredov odpravili na jesenski medobčinski kros, v katerem so sodelovali učenci občin Kranjska Gora, Jesenice in Žirovnica. Učence sva spremljali Maja Kržišnik in Polonca Čelik.

Dekleta so tekla 1000 metrov, fantje pa 1500 metrov.

Na naši šoli se zavedamo, da ukvarjanje s športom vpliva na učenčev celostni razvoj in je posredno eden izmed zelo pomembnih dejavnikov šolske uspešnosti. Dodatno športno udejstvovanje namreč pri učencu razvija raven telesne pripravljenosti, ki vpliva na vzdržljivost pri umskem delu, ustvarjalnost, samoizražanje, obvladovanje čustev, delovne navade, sodelovanje z drugimi, pozitivno vrednotenje samega sebe itd. Zato vzpodbujamo in podpiramo vse oblike ukvarjanja s športom.

Učenci so pokazali svoje tekaške spretnosti, ob tem pa so razvijali tudi navijaški duh.Vsem učencem čestitamo za pogum in odličen tek.

 

ŠOLSKA SHEMA

Dan dejavnosti Šolska shema (4. 10. 2023)

Šolska shema je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave.

Dan dejavnosti Šolska shema je bil organiziran za celo šolo. Vse vsebine in dejavnosti so bile povezane s sadjem in zelenjavo. Učenci so spoznali  projekt Šolska shema.  Izdelovali so plakate o zdravi prehrani ter plakat Šolska shema. Gledali in poslušali so pravljice, reševali uganke, plastificirali  karte, risali in brusili igro spomin, gnetli sadje iz slanega testa, ustvarjali pogrinjke, risali strip, kuhali fižol, rezali zelenjavo in sadje…Svoje spretnosti so preizkusili tudi v premagovanju ovir na poligonu v telovadnici. V šolski jedilnici je vsak razred zase pripravil delitev. Vso zelenjavo in sadje so učenci tudi pojedli.

V škatli za nagradna vprašanja se je nabralo zelo veliko lističev. Pet srečnežev bo pri naslednji delitvi dobilo mini nagrade.

 

Zapisala:

vodja Šolske sheme Veronika Repinc Bajrič

 

ŠOLSKA SHEMA

PLANINSKI TABOR

V petek, 6. 10. 2023, smo se planinci odpravili na planinski tabor. Po pouku smo se z avtobusom odpeljali do Planine pod Golico. Tam so nas počakali reševalci GRS Jesenice. Da nahrbtniki za pohod niso bili pretežki, so naša oblačila in potrebščine do koče odpeljali z avtom. V nahrbtniku je tako ostala samo malica. Skupaj z gorskim reševalcem Mihom smo se povzpeli do koče GRS na Črnem vrhu. Ves čas pohoda nas je božalo prijetno jesensko sonce. Opazovali smo spreminjajočo naravo in uživali v pogledih na okoliške hribe. Po malici in nastanitvi smo se sprehodili do Španovega vrha, kjer smo počakali sončni zahod. Na poti nazaj smo si pot osvetlili z lučkami. V koči smo pomagali pripraviti slastno večerjo. Po zabavnem programu smo kmalu utrujeni zaspali, V soboto smo se zbudili v lepo jutro spočiti in polni energije. Po zajtrku in pospravljanju smo se ob spremstvu dveh gorskih reševalcev spustili do Pristave. Od tam so nas reševalci pripeljali do šole, kjer so nas počakali starši. Bili smo malo utrujeni a bogatejši za nove izkušnje. Prihodnje leto gremo spet.  Hvala reševalcem GRS Jesenice za gostoljubje, spremljanje na poti in za pomoč pri izvedbi tabora.

(Skupno 256 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost