04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

KULTURNI DAN: GORENJSKA NOŠA IN PLESI

DAN POŽARNE VARNOSTI

Včeraj smo na šoli izvedli dan dejavnosti imenovan Dan požarne varnosti. Seznanili smo se z nevarnostjo vžiga gorljivih snovi, kaj moramo narediti in koga poklicati v primeru nesreče (112). Izvedli smo evakuacijo iz šole, nato pa smo se napotili v GARS Jesenice, kjer so nam prijazni gasilci predstavili svoje delo. Za odlično predstavitev se jim lepo zahvaljujemo. Morda smo kakega našega učenca navdušili, da se jim v prihodnosti pridruži.

Vodja dneva dejavnosti: Robert Primc

 

DAN DEJAVNOSTI ŠOLSKA SHEMA

V četrtek, 20. 10. 2022 smo na OŠ Poldeta Stražišarja organizirali dan dejavnosti Šolska shema. Izvajali smo ga v vseh razredih in oddelkih.  Rezali, dekorirali in okušali smo sadje in zelenjavo, se izobraževali iz pripravljenih vsebin na predstavitvi, izdelovali karte, spomin, plakat, pogrinjke, risali stripe, reševali uganke…..V šolski knjižnici smo si cel teden lahko ogledali vrsto knjig, povezanih s sadjem in zelenjavo.

Šolska shema je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave (nekatere šole tudi  mleka in mlečnih izdelkov). Obvezni spremljevalni izobraževalni ukrepi povezujejo otroke s kmetijstvom in spodbujajo zdravo prehranjevanje.

Mentorica Šolske sheme:

Veronika Repinc Bajrič

Tek in pohod ob ribnikih (8.10.2022)

V soboto zjutraj smo se s kombijem odpeljali v Drago pri Igu. Po nekaj letih odmora je tam zopet potekal tek in pohod ob ribnikih, tokrat že 12. po vrsti. Ekipo naše šole so sestavljali učenci Anže, Baškim, Jure, Matija in Yllzan, ter učitelja Irena in Brane. Nekateri učenci so pretekli razdaljo 8 kilometrov, ostali pa smo premagali razdaljo 4 kilometrov. Vreme je bilo lepo, tako da smo med tekom po jesenskem gozdu zelo uživali.

Vodja dejavnosti: Branko Štetner

Nabiranje kostanja (6.10.2022)

(Skupno 366 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost