04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

Oktober 2020

JESENSKI ŠPORTNI DAN

Kolesarski izlet na Šobec

V skupini kolesarjev je bilo 6 učencev in dva učitelja. Zaradi mrzlega jutranjega vremena, smo se v šoli dobili šele ob 10.00. Takrat je bilo že prijetno toplo. Po uri in pol kolesarjenja smo prispeli na cilj. Večinoma smo kolesarili po neprometnih cestah in vaških kolovozih zato smo lahko sproščeno uživali v kolesarjenju in pogovoru. Na Šobcu smo počivali pol ure. Opazovali smo prelepo naravo in plezali po igralih. Tudi povratek v šolo je minil hitro in prijetno. Na izletu smo ZARES UŽIVALI!!!  (učitelj Brane Štetner)

 

Nabiranje kostanja in ogled sadovnjaka v Resjah

Zbrali smo se pred šolo. Vsak učitelj je svojim učencem dal malico in za pit. Potem je pripeljal avtobus in odpeljali smo se do sadovnjaka. Tam so nam razložili, kaj delajo v sadovnjaku. Pojedli smo malico in šli nazaj do avtobusa. Peljali smo se naprej. Tam smo hodili. Ko smo prišli do vrha klančka, smo se spomnili, da smo tam že nabirali kostanj. Nabirali smo kostanj. Ko smo ga malo že nabrali, smo se naučili s kompasom določiti sever, jug, vzhod in zahod. Videli smo, da je na severni strani debla več mahu. Še smo nabirali kostanj. Ko smo se bližali koncu poti, se je Tarik ustrašil psa in zavpil. Imel sem se lepo.  (Nik Delič, 6.razred)

V sredo smo imeli naravoslovni dan. Najprej smo se odpeljali z avtobusom v sadovnjak. Izvedeli smo, kako škropijo jablane. Z avtobusom smo se odpeljali naprej. Ko smo izstopili iz avtobusa, smo videli konje. Šli smo v gozd in nabirali kostanj. S kompasom smo določili, kje je v gozdu  sever, jug, vzhod in zahod. Izvedela sem, da je na severni strani debla več mahu kot na južni. Nabirali smo kostanj. Potem smo se z avtobusom odpeljali do šole. Tam me je čakala mami. Bilo mi je zelo všeč.  (Ema Vajs, 6.razred)

V sredo smo čakali avtobus. Šli smo v sadovnjak. Izvedeli smo, da poberejo veliko jabolk in prodajo jabolka. Šli smo pobirat kostanj.  (Eljesa Ramiqi, 6.razred)

V sredo smo imeli naravoslovni dan. Najprej smo šli v sadovnjak. Izvedeli smo, da sta srna in zajec škodljivi živali. Potem smo šli v gozd. Hodili smo po gozdu. S kompasom sem poiskal, kje je sever. Nabrali smo kostanj. Bilo mi je všeč.  (Ylle Shabani, 6.razred)

V sredo smo se odpeljali z avtobusom v sadovnjak. Potem smo poslušali obirajo jabolka in da na leto poberejo veliko jabolk. Potem smo šli v gozd. Nabirali smo kostanje. Učiteljica je rekla, da bo tisti, ki bo pobral najdebelejši kostanj, dobil nagrado. Po dva in dva učenca smo izbrali lokacijo, kjer smo pobirali kostanj. Potem smo šli na avtobus in nazaj v šolo.  (Tarik Redžić, 6.razred)

To je bil moj najboljši dan. Hvala narava!  (Dejan Todorović, 7. razred)

 

PRVIČ V KNJIŽNICI

»Ali imate knjigo o gasilcih?«

»Jaz bi pa knjigo o ponijih.«

»Kje so pa traktorji?«

S takimi željami in vprašanji prihajajo v šolsko knjižnico naši najmlajši učenci. In ko skupaj pobrskamo po knjižnih policah, vedno najdemo kaj zanimivega zanje.

V oktobru, mesecu šolskih knjižnic, so učenci 2. in 3. razreda s seboj v knjižnico pripeljali tudi nova sošolca, ki obiskujeta prvi razred. Prvošolčka sta v dar prejela knjigo Slavka Pregla SMEJALNIK IN CVILILNA ZAVORA, ki jo ob vstopu v šolo vsem učencem prvega razreda poklanja Društvo Bralna značka Slovenije.

Seveda smo si vzeli čas za pravljico, nato pa skupaj izbrali še knjige za vse učence. Dogovorili smo se, da bodo knjižnico obiskali vsak petek, da bodo lahko prebrali čim več zanimivih knjig.

Pripravila: Polona Škufca

(Skupno 574 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost