04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

 JESENSKI ŠPORTNI DAN

POHOD IN NABIRANJE KOSTANJA

 

KOLESARSKI IZLET                                                                                                                                                                                                        V sredo smo imeli 2. športni dan. V skupini osmih učencev in dveh učiteljev smo odšli na kolesarski izlet do Mojstrane. Sprva smo se zapeljali po Jesenicah in na tak način ponovili prometna pravila  nato pa po kolesarski stezi do Mojstrane. Lepo vreme in dobra volja so nam pomagali, da smo brez težav premagali vse klance. V Mojstrani smo najprej pojedli in se odpočili, za tem pa sta nam »domačina« Karolina in Anže pokazala skrite in najbolj zanimive kotičke vasi. Zelo nam je bilo lepo in sklenili smo, da moramo tak izlet kmalu ponoviti.

Zapisal: Brane Štetner

 JESENSKA PAPIRNA AKCIJA

V mesecu oktobru smo na OŠ Poldeta Stražišarja  izvedli papirno akcijo, v okviru katere smo poleg papirja zbirali tudi plastične zamaške, baterije in kartuše. Tudi letos je akcija uspela, skupaj smo zbrali več kot 2 toni papirja! Z denarjem, ki smo ga dobili z zbranim papirjem bomo obogatili šolski sklad, s katerim pomagamo socialno šibkim učencem in sofinanciramo nadstandardne dejavnosti šole. Hvala učencem, staršem in delavcem šole! Se vidimo spet pomladi!

Zapisala: Doris Globočnik

 

NARAVOSLOVNI DAN ZA 1. IN 2. RAZRED – POLJE IN VRT

V torek smo imeli učenci 1. in 2. razreda naravoslovni dan. Prvo uro smo pripravili sadnega ježka in narezali sadje za sadno solato. Po malici smo se s šolskim kombijem odpeljali do Blejske Dobrave. Ogledali smo si sadovnjak, vrtove in polje. Od pridelkov nam je bila najbolj všeč repa, pa čeprav ni bila tako debela in velika kot tista v pravljici. Po vrnitvi v šolo smo se posladkali s sadno solato.

Zapisala: Darja Jeram

 

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)