04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

PESTRO DOGAJANJE V ODDELKIH PODALJŠANEGA BIVANJE

POKLICNO USMERJANJE (SŠ JESENICE IN HIDRIA)

POKLICNO USMERJANJE (RDEČI KRIŽ)

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

DONACIJA GORENJSKE BANKE NAŠI ŠOLI

ŠPORTNI DAN IN PLANINSKI TABOR Z GRS

Po dolgem času smo z GRS Jesenice ponovno združili moči in izpeljali športni dan za celo šolo ter planinski tabor.

V petek dopoldan smo se s Pristave odpravili do planine Pusti Rovt. Kljub mrzli napovedi, nas je spremljalo toplo vreme, tako da je bilo zelo prijetno. Na poti so nas spremljali gorski reševalci iz gorske reševalne službe Jesenice. Spočili smo se pri hiši pašne skupnosti Javorniški Rovt na višini 1296 m.n.m. Planina leži na prisojnih pobočjih Karavank. Poleti tam pasejo živino.

Ob povratku, se je na križišču Križevec, skupina planincev odcepila in jo mahnila proti koči GRS v Črnem Vrhu, ostali pa so se vrnili do doma Pristava, kjer jih je čakal avtobus. Planinci smo si v koči najprej pripravili kosilo. Popoldan smo se odpravili na sprehod do smučišča Španov vrh, kjer smo šteli zvezde in občudovali lučke, ki so se videle v dolini. Potem smo si v koči spekli hrenovke in slastne palačinke, ki jih je bilo toliko, da smo jih imeli še za zajtrk. Ker smo bili utrujeni, smo ob desetih že spali. Zjutraj smo po zajtrku pospravili in se v družbi dveh gorskih reševalcev odpravili proti Planini pod Golico.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili gorskim reševalcem z Jesenic, da so nam odstopili kočo, poskrbeli za hrano, za družbo ter nas varno pospremili na športni dan in v soboto še s Španovega vrha v dolino.

Zapisala: Martina Kolar

(Skupno 416 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost