04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

OBISK IZ TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA

Naša šola je vključena v Skupnost šol Biosfernega območja Julijske Alpe. Danes so nas obiskali strokovnjaki iz TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA in nam na ogled prinesli nekaj gozdnih živalic. Predstavili so nam tudi park in življenje v njem.

 

DRŽAVNO IN MEDNARODNO TEKMOVANJE V BADMINTONU ZA DEČKE

Prvo smo se zbrali pred šolo. Počakali smo učiteljico. Potem smo šli proti Črnomlju. Tam smo se preoblekli in smo počakali da so nas poklicali. Vsi smo se pomerili z nasprotnikom. Jaz in Anže sva izgubila dve tekmi. Meni se ni prikazal nasprotnik in sem se potem boril z drugim nasprotnikom. Luka je zmagal 2 tekmi. Gašper je zmagal 1 tekmo. Tam smo se tudi malo igrali in se spodbujali. Potem smo se odpravili proti domu. Bilo je zanimivo. Potem nas je učiteljica odpeljala na grad. Bil je lep razgled. Tam smo se skrivali.  Hvala učiteljica in učitelj, da ste nas izbrali. Jaz in drugi se vam zahvaljujemo. Smo bili tudi živčni. Jan Pogorelec, 6.r.

Najprej smo štartali iz Jesenic ob 6:40. Vozili smo se 2h z gužvo na cesti. Tam smo se preoblekli v drese in smo se ogreli. Prvi je igral Jan, potem je igral Anže in  potem jaz. Zmagal sem dve tekmi in imel sem malo smole do tretje zmage. Ko hodiš na badminton, če  hočeš dobiti točko, moraš iskati prostor tam, kjer nasprotnika ni. Če je nasprotnik pri mreži, mu daš dolgo, če je bolj zadaj pa kratko. Do zmage ne moremo vsi priti. Jaz sem se boril do konca. Ni važna zmaga, važno je, da si sodeloval. Bilo mi je super. Luka Ivanov, 8.r.

V šoli smo se zbrali 6.40. Počakali smo učiteljico Katjušo. Potem smo se odpravili proti Črnomlju. Vozili smo se 2 uri. Ko smo prispeli, nas je bilo malo strah. Telovadnica je bila velika. Čakali smo, da so nas poklicali. Tekme so bile težke. Gašperja je učiteljica prijavila na mednarodno tekmovanje. Jaz in Jan sva izgubila vse tekme. Luka je zmagal 2 tekmi. Na koncu smo bili malo žalostni. Ko smo šli domov, smo se ustavili na žužemberskem gradu. Potem smo se ustavili pred Hofrom, da smo jedli in pili. Anže Legat, 6.r.

 

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 9)