04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

MATERINSKI DAN

Tone Pavček je zapisal: » Dajmo vse rože mami…« in res smo to upoštevali. V petek, za materinski dan smo obiskali s 4. in 5. razredom cvetličarno Zvonček in izbrali najlepše primule, ki smo jih podarili našim mamicam.

Vsem mamam, čestitke. Pa ne le na ta dan, ampak vsak dan.

PLANICA

Četrtek, 24. marec je bil prav poseben dan, dan smučarskih skokov. Zavarovalnica Triglav že vrsto let organizira odpravo šolarjev v Planico. In tako smo bili tudi mi deležni tega dogodka. Z učencema iz 4. in 5. razreda smo si pogledali kvalifikacijsko tekmo in navijali za slovenske in druge skakalce. Navdušil nas je celotni ambient. Zbirali smo podpise skakalcev, se slikali z njimi in uživali v zimskih radostih. Vse to pa lahko podoživite z nami preko slik, ki jih najdete tukaj spodaj.

ŠOLSKA ŠPORTNA TEKMOVANJA V MESECU MARCU

Dve leti je minilo brez šolskih športnih tekmovanj in prav tako dve leti brez pravih treningov. Zaradi omejitev povezanih z virusom COVID 19, učenci, ki niso v istem razredu, niso smeli vaditi skupaj. Ampak upamo, da je zdaj to za nami. Takoj, ko smo lahko, smo začeli s skupnimi treningi. Prvo tekmovanje, na katerem smo nastopili, je bilo področno tekmovanje v košarki. Tekmovali smo v Radovljici, v ekipi pa so bili naslednji učenci: Anže, Jan, Besford, Staš, Dritnis, Tilen, Teo in Ylle. Osvojili smo tretje mesto.

Drugo tekmovanje pa je potekalo na naši šoli in sicer področno tekmovanje v namiznem tenisu. Našo šolo so predstavljali Anže, Besford in Dritnis. V močni konkurenci so osvojili 6., 7. in 9. mesto.

Vsem učencem čestitamo za osvojena mesta.

Pripravil: Branko Štetner

PROTIVOJNI TEDEN

Prejšnji teden smo učenci in učitelji pokazali, da se je nesmiselna vojna v Ukrajini globoko dotaknila tudi nas. Organizirali in sodelovali smo na celotedenskem protivojnem projektu. Začeli smo v ponedeljek, z ogledom filma Ne joči Peter, nadaljevali v torek s popoldansko protivojno delavnico, kjer smo izdelovali plakate, pisali misli o vojni, risali slike z mirovno tematiko ter se pogovarjali o nesmislu vojne. Okrasili smo drevo pred knjižnico, razmišljali smo o tem, kako pomagati begunskim otrokom, izdelovali smo pentlje v barvi ukrajinske zastave in še in še. Z delom, ustvarjanjem in risanjem smo nadaljevali vse dni do konca tedna. Pri tem protivojnem projektu nas je sodelovalo kar veliko, pohvala vsem učencem, ki so se tega projekta udeležili in prispevali lepe slike, izdelke in globoke sočutne besede. Ob našem delu pa na šoli poteka tudi akcija zbiranja pomoči za begunce, škatle se že polnijo, o tem pa več naslednjič! Ponosni smo na vse učence in učitelje, ki so sodelovali pri projektu, ter se jim prizadevno delo še enkrat zahvaljujemo! Rezultat našega dela pa si lahko ogledate na stopnišču naše šole!

Pripravil: Robert Primc

PLANINCI

Planinci OŠ Poldeta Stražišarja smo v petek ujeli še zadnji sneg. Odpravili smo se v Gozd Martuljek, kjer smo se vozili z lopatkami, se družili in imeli na sploh zelo lepo. Najstarejši smo jo od šole mahnili kar peš. Prišli smo do Hrušice, potem pa nas je s šolskim kombijem prišla iskat gospa Katarina. Nazaj v šolo smo prišli utrujeni, nekateri malo mokri, ampak vsi dobre volje, saj smo preživeli lepo popoldne. 
 

KULTURNI DAN V LJUBLJANI

Nepozabno doživetje Ljubljane. Tudi zato, ker smo bili po doooolgem času na kulturni prireditvi. Ogledali smo si našo prestolnico in Martina Krpana v izvedbi policijskega pihalnega orkestra.

Kljub skorajšnji pomladi, so zimski športi še vedno super. 😃

MESEC MAREC V OPB

Marec je mesec, ko se začne narava prebujati in začnejo cveteti že prve pomladanske cvetlice. Tudi podaljšanci smo se zato lotili urejanja cvetličnega korita, da ga po zimskem počitku zopet malo osvežimo. Ker v tem tednu v podaljšanem bivanju načrtujemo delavnice s protivojno vsebino, smo v ta namen in moralno podporo ljudem, ki se trenutno nahajajo na vojnem območju, uredili zunanje korito.

DAN DEJAVNOSTI Z GLINO

Ta teden smo osmošolci v sproščenem vzdušju ustvarjali čudovite izdelke iz gline. Nastalo jih je kar nekaj: lonci za rože, svečniki in čudovite posode. Tehniko že dodobra obvladamo, zato se bomo še kdaj lotili ustvarjanja s tem pomirjujočim materialom 🙂

8. MAREC

Tudi ženske na Poldetu praznujemo. Danes so nas v zbornici pričakali vitamini. 🍊🍇🍏 

Učenci PPVI pa so izdelali simpatične izdelke za svoje mamice.

(Skupno 350 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost