04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

POMLAD – VESNINE UGANKE

 

To  letni je  čas,

ko zelenje počasi pride do nas,

ko rože ponosno nam zacvetijo,

ljudje pa marljivo na polje hitijo.

 

POMLAD

Bel njegov je cvet,

z dihom pomladi ves prežet.

Rad   pokima, »pozvončklja«,

najrajši pa v šopek za mamico se poda.

 

ZVONČEK

 

Vse kar nabere,  k čebelarju pospravi,

še prej pa od cveta do cveta se večkrat odpravi.

 

ČEBELA

 

 

Je prvi znanilec pomladi,

ki nas  s svojo belino  v gozdu pozdravi,

iz njega šopek naredimo

in ga mamici poklonimo.

 

TELOH

Ko v dežju še sonce posije,

takrat nas vsa mogočna obsije.

Vsi se sprašujemo, kje skriva  zaklad,

ona pa pravi: »Imej se rad.«

 

MAVRICA

 

 

Rumeno me pozdravlja,

ko na travniku   pomlad oznanja,

če vanjo pihnem,

vam lepo pesmico poklanja.

 

TROBENTICA

Ko pride jesen, se nekateri v tople kraje preselijo.

Ko pride pomlad,  nam veselo  iz grmovja žgolijo.

Kljunček in pisano perje…

ta majhna žival nam žvrgoli in pravi« Čiv, čiv, bodi zdrav.«

PTIČKI

PRESAJANJE LONČNIC

Marec je čas za presajanje lončnic. Pridni vrtnarji smo presadili vse lončnice, ki krasijo okna našega razreda.

MAREC V PODALJŠANEM BIVANJU

V tednu pred zimskimi počitnicami smo bili podaljšanci tako glasni, da nam je uspelo pregnati zimsko vreme, saj smo imeli med počitnicami že skoraj pomladne temperature. Ker snega na šolskem dvorišču že nekaj časa ni več, smo igro na snegu zamenjali z dolgimi sprehodi ob prometni cesti in učenjem pravil v prometu. Tudi od zimske dekoracije se počasi poslavljamo in vneto izdelujemo pomladno dekoracijo, s katero bomo “ogreli” šolske hodnike in avlo. Da pa bomo v pomlad vstopili pripravljeni, smo si na tradicionalnem bolšjem sejmu tokrat izbrali modne torbice, nakit in dodatke, najmlajši pa knjige in igrače.

USTVARJALNE KUHARIJE

Pri pouku smo tokrat pripravili same dobrote. Spekli smo pizze in bananine kolačke.

 

PRIJETNO S KORISTNIM

 
Pri pouku tehnične vzgoje veliko poudarka dajemo predvsem ročnim spretnostim. To pot smo združili delovno in koristno ter se odločili popraviti kar nekaj lukenj in udrtin v stenah po naši šoli. Luknje smo očistili, v odprtine vstavili mrežico in jih zalili z  izravnalno maso. Sledil je postopek brušenja in barvanja. Mogoče se pa kak naš učenec le odloči za poklic pleskarja ali fasaderja! Obenem se zahvaljujemo tudi našim potrpežljivim čistilkam, ki so vztrajno čistile  za nami…
 
Delali so: Luka, Gašper, Jan in Staš
 
   

POKLICNA ORIENTACIJA

 
V petek, 19.3.2021, smo učenci 8. in 9. razreda imeli v okviru poklicnega usmerjanja dan dejavnosti. Iz treh šol smo se slišali preko ZOOM-a . Predstavili so nam kako potekajo različne dejavnosti na njihovih šolah. Najprej je bila Srednja šola Škofja Loka, potem BC Naklo in nato Srednja šola Jesenice. Potem se nam je predstavil še Zavod Jelša. Ko je bilo vsega tega konec, smo se šli še igre v zvezi s poklici. Meni je bilo zelo zanimivo.
 
Zapisala: Lea Mrovlje, 9. razred
 
 

SPODBUJAMO PRIJATELJSTVO

Tudi na naši šoli že nekaj let sodelujemo pri projektih društva Sobivanje. V mesecu februarju smo se pridružili projektu Spodbujamo prijateljstvo. Sodelovali so učenci posebnega programa s svojimi učiteljicami ter učenci od 7. do 9. razreda z učiteljico slovenščine.

Nekaj utrinkov o tem, kaj učencem pomeni prijateljstvo, kdo so njihovi prijatelji in kako so v teh koronskih časih spodbujali in ohranjali prijateljstva pa si lahko ogledate na filmčku in fotografijah.

V PRIČAKOVANJU POMLADI

Na šolskih hodnikih je zavladala pomlad… 🦋🌺🌦🌸☘️🐛🙂

 

 

 

 

OTROŠKI PARLAMENT

Lea Mrovlje in Luka Ivanov sta se v mesecu marcu udeležila medobčinskega otroškega parlamenta, ki ga je na daljavo organizirala OŠ Toneta Čufarja. Z vrstniki sta se pogovarjala in razmišljala o poklicih, ki izginjajo in o poklicih v prihodnosti.

 

 

 

 

 

 

 

MATERINSKI DAN

Ob materinskem dnevu so šestošolci o svojih mamicah zapisali takole:

Moja mami je lepa in prijazna. Zelo dobro kuha. Ko sem slabe volje, me objame. Rada me žgečka in nasmeje. Ko česa ne vem pri nalogi, mi pomaga. Rada me pelje v šolo in je vesela. (Nik Delič)

Moja mami zna kuhati. Ko pridem iz šole, vidim lonec na mizi. Moja mami je lepa. Nobena ni lepša od nje. Včasih je jezna, prijazna, žalostna ampak vedno mami. (Ylle Shabani)

Moja mami je najboljša mami. Je lepa. Zelo dobro kuha, peče in vrtnari. Z njo se dobro počutim. Se druživa, hodiva v trgovino, v hribe in kolesariva. Kadar sem žalostna, me potolaži, zato je najboljša mami. Naša hiša je zmeraj čista, ker jo mami tako dobro počisti. (Naja Hvala)

Mamica rada kuha in speče torto. Skupaj greva na sprehod. Skupaj se igrava in pleševa. (Eljasa Ramiqi)

Draga mami! Rad te imam. Zelo si zabavna in smešna. Mamica rada kuha in dobro počisti. Potem je vse lepo. Ponosen sem na mamico. Rada dela in je dobra mami. (Tarik Redžić)

VELIKONOČNE DELAVNICE

Šestošolci so barvali pirhe, spekli ptičke in zajčke iz kvašenega testa. Iz lesa in vrvice so naredili košarice za svoje dobrote. 🙂
(Skupno 308 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost