04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

KULTURNI TEDEN

Na šoli že tradicionalno poteka kulturni teden. Tako vsi učenci in mladostniki šole obiščemo Gornjesavski muzej, Občinsko knjižnico Jesenice ter se udeležimo številnih aktivnosti, ki potekajo na šoli. Udeležili smo se tudi republiškega srečanja dramskih skupin. Učitelji so nam vsako jutro namenili 10 minutno branje različnih pripovedi. Potekala je tudi tudi podelitev Finžgarjeve bralne značke. Na podelitvi smo prejeli priznanje za uspešno in vztrajno branje ter knjižno nagrado. Obiskal nas je tudi Boštjan Gorenc Pižama.

UTRINKI UČENCEV:

V petek, 23.3. smo zaključili kulturni teden z obiskom Gornjesavskega muzeja v Ruardovi graščini. Tam smo si pobarvali majice. Na njih imamo simbole Jesenic in železarstva.  (Erik, PPVI 4 )

V torek, 27. 3. 2018, smo odšli v muzej na Staro Savo. Tam nam je gospa kustosinja predstavila stare predmete. Poskusili smo mleti z mlinčkom za kavo in jo še sami skuhali in jo poskusili. (Luka, 6.r.)

Šli smo v muzej in si ogledali stare predmete. Gospa Zdenka nam je povedala, kako so včasih živeli. Pokazala nam je sobo, kako so spali otroci, povedala nam je, da so otroci morali tudi nositi kavo v železarno. (Teo, 6. r.)

Ko smo prišli do muzeja, nas je gospa kustosinja sprejela. Tam smo se pogovarjali, nato smo šli v kuhinjo. Razlagala nam je, kako so takrat delali in kako so se stvari včasih imenovale. Povedala nam je, da v starih časih niso imeli vsi televizij, imeli so jih samo bogataši, revni pa ne, v današnjem času pa imamo vsi to. Potem nam je gospa Zdenka dala mline za kavo in belo kavo v posodi. Vzeli smo vsak svoje mlinčke za kavo in jo zmleli. Gospa nam je potem skuhala belo kavo in dala še kruh in kocke sladkorja. Popili smo jo in se še malo pogovorili, potem pa odšli v sobo, kjer so spali delavci železarjev. Spali so na lesenih posteljah, za dojenčka so imeli eno posteljico, ki je bila tudi iz lesa. Otroci so se zelo radi igrali s prijatelji in nosili staršem kosilo v tovarne. (Sara, 6.r.)

Odšli smo v muzej na Staro Savo. Ko smo prišli tja, nam je vodička postregla z belo kavo. Z mlinčkom smo mleli proseno kavo. Tam smo tudi videli, kje so včasih spali. (Matija, 6. r.)

Najprej smo se oblekli in šli peš do muzeja. Ogledali smo si, kako so v starih časih živeli. Vodička nas je odpeljala v kuhinjo. Miza v kuhinji je bila zelo majhna. Stranišče je bilo na štrbunk. Potem smo na mlinček mleli kavo. Ko smo se naveličali mleti zrna, smo popili malo bele kave. Nato smo pogledali, kako so včasih spali. Nazadnje smo se podpisali v knjigo. (Karolina, 6.r.)

V torek smo šli v muzej pogledat stare predmete. Gospa Zdenka nam je povedala nekaj stvari, nato pa smo šli kuhati projo. Potem smo šli pogledat, kako so živeli v starih časih. (Gašper, 6.r.)

Šli smo v muzej. Videli smo, kako so v starih časih živeli. Mleli smo kavo v mlinčkih. Potem smo se pogovarjali, kaj so imeli namesto hladilnika. Potem smo popili belo kavo, zraven smo imeli kocko sladkorja in kruh. Bela kava je bila zelo grenka. Pogledali smo tudi spalnico. Imeli so eno veliko posteljo za dva. Bila je ena postelja za enega in zibelka za dojenčka. Potem sem jaz napisala svoje ime v knjigo gostov. (Lea, 6.r.)

 

 

 

PODELITEV FINŽGARJEVE BRALNE ZNAČKE

OBISK  NA ŠOLI

Danes nas je obiskal reper Pižama. V telovadnici smo se zabavali in smejali. Povedal nam je dve zgodbi, eno strašno in eno smešno. Vsem, ki smo pridno brali in opravili Finžgarjevo bralno značko, je dal knjige. Na koncu smo se vsi z njim slikali.

Adelisa  Redžič, PPVI 4

 

 

 

9. SREČANJE GLEDALIŠKIH SKUPIN OŠPP V ZAGORJU

 

 

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE V BADMINTONU ZA DEKLICE

 

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNALNIŠTVA

V mesecu in januarju in februarju so na naši šoli potekale priprave na tekmovanje iz znanja računalništva. Učenci posebnega programa so tekmovali v oblikovanju slik v programu Photofilter7, pošiljanju elektronske pošte in oblikovanju predstavitve v programu PowerPoint. Učenci programa z nižjim izobrazbenim standardom pa so tekmovali v oblikovanju besedila v programu Word in fotografiranju, urejanju slik v programu Picassa in izdelavi predstavitve v PowerPointu.

Najboljša učenca posebnega programa sta bila Adelisa Redžić in Nik Jerković, ki sta se pomerila na državnem tekmovanju v Škofji Loki.

Najboljša učenca iz znanja računalništva s programa z nižjim izobrazbenim standardom pa sta bila Luka Skumavc v PowerPointu in Imran Crnkić v Wordu.  Na državnem tekmovanju v Škofji Loki sta se 8. marca pomerila z ostalimi in osvojila odlični mesti: Luka Skumavc – 2., Imran Crnkić pa 1. mesto.

Čestitamo!!!

 

 

(Skupno 775 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost