04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

ŠOLA V NARAVI ZA 7., 8. IN 9. RAZRED – CŠOD GORENJE

PONEDELJEK

Prvi dan je bil naporen. Po dolgi vožnji smo morali razpakirati, nato pa nas je čakalo kosilo. Pred pohodom do Pohorske hiše in lokostrelstvom pa smo imeli veliko časa tudi za počitek, družabne igre in šport. V prihodnjih dneh pa upamo, da dočakamo bolj sončno vreme.

 

TOREK

Drugi dan se je začel že ob 7.00. Po jutranjem sprehodu je sledil zajtrk in odhod v gozd. Spoznavali smo različne zdravilne rastline, ki jih v gozdu lahko jemo. Videli smo tudi strupene rastline pri katerih moramo biti zelo previdni. Na vrtu smo poizkusili in nabrali različna zelišča ter iz njih pripravili štiri namaze. Popoldne smo zakurili ogenj in z njegovo pomočjo spekli okusna jabolka. Ostalo nam je tudi kar nekaj časa za zabavo, kot so družabne igre in cirkuške vragolije.

 

 

PODROČNO TEKMOVANJE V ATLETIKI

V četrtek, 16. 5. 2019, je v Kranju potekalo področno tekmovanje v atletiki. Našo šolo je predstavljalo 12 učencev, ki so bili na tekmovanju zelo uspešni. Osvojili so kar 10 medalj. Ekipno smo osvojili drugo mesto. Sedem tekmovalcev se je uvrstilo na državno tekmovanje. Čestitamo!!

Zapisal: Brane Štetner

 

 

3. DAN ZA ZDRAVJE

V soboto smo imeli še zadnjo delovno soboto v tem šolskem letu. Izkoristili smo jo za naše zdravje. Na različnih delavnicah smo se razmigali, izvedeli marsikaj novega in preverili naše trenutno zdravstveno stanje. Lahko rečemo, da smo se imeli zelo super.

Zapisala in fotografirala: Katjuša Rozman

(Skupno 411 obiskov, današnjih obiskov 41)