04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

PLANINSKI POHOD Z JESENIC NA PLANINO POD GOLICO

V soboto, 15. 6. 2019 smo imeli zadnji planinski pohod v tem šolskem letu. Peš smo se od šole po stari rudni poti odpravili na Planino pod Golico. Na pohodu so se nam pridružili še planinci iz OŠ Antona Janše iz Radovljice. Na Planini pod Golico smo se ustavili pri gospodu Razingerju, ki nam je predstavil svojo maketo Alp, skakalnice in skakalce ter nam razkazal jaslice. Gospod je izredno spreten ter prijazen. Za njegov čas smo mu zelo hvaležni.

Na Jesenice smo se vrnili preko Plavškega Rovta in Pejc. Imeli smo se zelo lepo in upamo, da se v jeseni spet podamo na kakšen skupen pohod.

Zapisala: Martina Kolar

 

 

KAVARNA PRI POLDETU

 

V sredo, 5. junija smo imeli Poldkovo kavarno. Bilo je zelo lepo. Jaz sem bila natakarica. Bilo je kar veliko učencev. Na koncu smo imeli tombolo. Vodili sta jo Elma in Dijana. Imeli smo štiri nagrade. Hvala ker ste prišli.

Zapisala: Lea Mrovlje, 7.r.

 

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA

Bil je lep sončen dan. Imeli smo zadnji šolski izlet. Z avtobusom smo se odpeljali v Bistro. Najprej smo pojedli malico. Videli smo veliko starih mlinov.

Vstopili smo v muzej. Na delavnici smo naredili leseno vrtavko. Barvali smo različne vzorce. Potem smo si ogledali stare parne in tiskarske stroje. Najlepši so bili stari avtomobili. Nekoč jih je vozil predsednik države. So zelo dragi. Videli smo tudi druge stare gasilske avtomobile, avtobuse, traktorje, tramvaj, …

Bil je lep in zanimiv dan.

Zapisali: učenci 3. in 4. razreda z učiteljico Stanko

 

DRŽAVNO ŠOLSKO TEKMOVANJE V ATLETIKI

V petek, 7. 6. 2019, je v Slovenj Gradcu potekalo državno šolsko tekmovanje v atletiki. Na njem je sodelovalo tudi sedem naših učencev. Najuspešnejša med njimi sta bila Karolina, ki je osvojila 2. mesto v skoku v daljino in Emir, ki je bil 1. v skoku v višino. Odlična je bila tudi štafeta, ki je bila 5. V naši ekipi so bili še Lea, Sara, Anže, Luka S. in Luka I. Vsem tekmovalcem čestitamo!

Zapisal: Brane Štetner

(Skupno 260 obiskov, današnjih obiskov 1)