04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

TEHNIŠKI DAN NA PUSTNI TOREK

Na pustni torek, 16. 2. 2021, so učenci prve triade imeli tehniški dan.

Začela sem z zgodbo Klovn in zapela pesmico Hip hura, ki pripoveduje, kaj vse lahko vidimo v cirkusu. Nato smo se igrali še igrice s pisano žogico Marogico in se tudi o njej naučili kratko pesmico. Zatem sem učencem razdelila že izrezane barvne klovne iz papirja. Sami so jim narisali obraz in pobarvali obleko in žogico. Potem sta učiteljici Darja in Karmen za malico razdelili slastne pustne krofe. Po malici je učiteljica Darja s klovni okrasila pano na hodniku. Izdelali smo še stojala za svinčnike in klovna. Izdelek smo naredili iz starih nogavic, ostankov volne, vatiranih kroglic in starih kavbojk ter WC rolic. Stojala so bila praktična in zelo lična. Ko so bili izdelki končani, smo še malo popraznovali, saj je imela učiteljica Karmen rojstni dan. Skupaj smo preživeli prijeten pustni dan. Sicer malo drugače kot ponavadi, pa vendar zabavno in veselo.

Pripravila: učiteljica Barbara Ravnik

 

 

 

 

 

NAGRADA SONČNICA NA RAMI

V okviru projekta »Nagrada sončnica na rami 2021« izvajamo na naši šoli »Bralno srečo«.  Zakaj tako poimenovanje? V projektu prepoznavamo srečo, ker poznamo črke, da lahko beremo besede. Z branjem pa razvijamo sposobnost sodelovanja ter razvijamo bralno pismenost.

Branje poteka v vsakem razredu, tj. v 7., 8. in 9. razredu. Trije razredi tekmujejo med seboj v dvigu bralnega metulja. Svojega metulja je vsak učenec izdelal sam. V okolici šole smo poiskali odpadne veje in naredili »svoje« drevo. Tako smo bili tudi ekološko usmerjeni, ker prihaja naše stojalo iz narave. V vsakem razredu stoji drevo in po njem se vzpenjajo bralni metulji. Izbrali smo samo eno knjigo, in sicer Najlepše antične pripovedke (vsi učenci imajo enake možnosti in zahtevnosti). Tisti razred, ki do konca šolskega leta prebere največ strani knjige, je zmagovalec. S tem projektom se učenci medsebojno povezujejo, motivirajo drug drugega in se spodbujajo v branju.

Pripravila: učiteljica Polonca Čelik

 

 

 

 

KULTURNI DAN V 1., 2. IN 3. RAZREDU

V petek, 5. februarja 2021, smo v prvi triadi izvedli kulturni dan v obliki socialno-ustvarjalnih delavnic. Dan smo začeli s pozdravno pesmico “Dober dan, prijatelj” in nadaljevali z lutkovno predstavico Sanjava čebela Marcela, ki nam je hotela povedati, da je prav, da vsak uresniči svoje poslanstvo, ne glede na to, kaj menijo drugi. Lepo je, če nas družina pri tem podpira. Potem smo se razigrali ob različnih gibalnih igrah. Po malici smo postali podobni čebeli Marceli in slikali z akrilnimi barvami kot pravi slikarji. Spoznali smo še različne umetniške poklice in nazadnje naredili vsak svojo knjižico s slikami nekaterih umetniških poklicev. Za zaključek pa so si učenci pogledali še spletno šolsko proslavo ob kulturnem prazniku ter kratek animirani film o čebelici Maji.

Zelo sem uživala ob pomoči in harmoničnem sodelovanju učiteljic Darje Jeram in Karmen Jakše ter otrok prvega, drugega in tretjega razreda. Res jih je bilo veselje gledati in opazovati, kako ob primernih vsebinah ter načinu uživajo in se veselijo svojih izdelkov.

Pripravila: učiteljica Barbara Ravnik

 

 

 

 

RAZSTAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

Te dni nas kar sredi stopnišča ob razstavi risb pričaka podoba gospoda v fraku in cilindru, izdelana v naravni velikosti našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Iz kosa navadnega kartona so ga izrezali, zlepili in pobarvali  učenci devetega razreda: Karolina, Sara, Luka in Gašper. Mogoče pa se mu naslednje leto pridruži še kaka gospodična, njegova muza in nesojena ljubezen po imenu?

Pripravil : učitelj Robert Primc

 

 

PREŠERNOV DAN

Prešernov dan  je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik. To je dela prost dan. Praznujemo ga 8. februarja. Obeležuje obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Naši učenci so Franceta Prešerna upodobili takole:

(Skupno 338 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost