04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

DRŽAVNO MATEMATIČNO TEKMOVANJE IN DELOVNA SOBOTA

Naša sobota je bila pretekli teden delovna. Medtem ko so se nekateri učenci borili za visoka mesta na državnem matematičnem tekmovanju  »Računanje je igra«, so si ostali ogledali festival “Meteorita”. Izvedeli so veliko zanimivega o planetih in obiskali planetarij.

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE V NAMIZNEM TENISU

Dne 12. 4. 2019 je v Litiji potekalo državno tekmovanje v namiznem tenisu. Nanj sta se uvrstila tudi naša učenca Dijana Zrnić, ki je osvojila 14. mesto in Emir Bajrić, ki je bil v konkurenci učencev 3. Čestitamo!

Zapisal: Brane Štetner

 

USTAVI MISEL, POVEJ NA GLAS

V četrtek, 11. 4. 2019 smo se na II. OŠ Žalec udeležili drugega debatnega srečanja učencev šol s prilagojenim programom z naslovom Ustavi misel – povej na glas! Tema letošnjega srečanja je bila pasti mladostništva – odraščanje. Šolo so zastopali Natalija, Adelisa, Jan , Elma, Dijana in Imran.

Po uvodnem pozdravu in kulturnem programu je gospa Franja Gros udeležencem predstavila pasti spleta. Povedala jim je, kako se nevarnostim izognejo jim svetovala, kaj naj naredijo, če se jim pri uporabi interneta zgodi kaj neprijetnega. Sledilo je delo v delavnicah. Učenci naše šole so sodelovali v dveh delavnicah z naslovom Pasti spleta in v delavnici z naslovom Higiena in odraščanje. V delavnicah so sodelovali gostje iz lokalnega okolja, ki so z učenci razpravljali o obravnavani tematiki. Učenci so na delavnicah aktivno sodelovali z vprašanji, predlogi  in mnenji. Izdelali so plakate, ki so jih v zaključnem delu predstavili vsem udeležencem. Izbrali so tudi temo za novo debatno srečanje. Prihodnje leto se bomo pogovarjali o prijateljstvu.

V Žalcu smo preživeli prijetno dopoldne. Spoznali smo nove prijatelje, se družili in imeli možnost na glas izraziti svoje misli. Verjamemo, da so bile slišane.

Zapisala: Maruša Pretnar

ŠOLSKO PODROČNO TEKMOVANJE V NAMIZNEM TENISU

Dne, 1. 4. 2019, smo na naši šoli organizirali šolsko področno tekmovanje v namiznem tenisu. Nastopalo je 10 učencev in 6 učenk iz gorenjskih OŠPP. Med učenci je 1. mesto osvojil Emir Bajrić z Jesenic, srebrni in bronasti sta bila Tadej Potočnik in Erik Pristov iz Radovljice. Pri učenkah pa so bile najboljše Radovljičanka Katarina Resman, ter  Polona Tavčar in Rebeka Štrukelj iz Škofja Loke. Našo šolo so predstavljali še Luka Skumavc, ki je bil 5., ter Dijana Zrnić (4. mesto) in Karolina J. Marčič (6. mesto). Medalje je podeljeval naš učenec Nik Jerković, ki se je nedavno vrnil z dvema srebrnima medaljama s Svetovnih iger Specialne olimpiade v Abu Dhabiju. (Brane Štetner)

 

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)