04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

Sredina oktobra je prinesla svežino in barvitost narave, kar je bila odlična priložnost za športni dan, ki smo ga organizirali s 5. razredom NIS. Ta dan je bil poseben, saj smo se odpravili na prav posebno pustolovščino – nabiranje kostanja!

Ob 8. uri zjutraj smo se zbrali pred šolo, polni pričakovanja in entuziazma. Učenci so komaj čakali, da se odpravimo v Dvorsko vas, kjer so nas obkrožale čudovite naravne lepote. Pot do tja je bila polna smeha in igrivih trenutkov, ko so učenci delili svoje zgodbe in načrte za prihodnost.

Nabiranje kostanja

Ko smo prispeli, nas je pozdravila svežina jesenskega jutra in dišeče kostanjevo drevje. Z vsakim nabranim plodom je raslo naše navdušenje.

Med nabiranjem smo se učili tudi o pomenu kostanja v naši kulturi, kako ga pripraviti in katere jedi lahko z njim ustvarimo. Učenci so z veseljem delili svoje znanje in izkušnje, kar je dodalo posebno noto skupnemu doživetju.

Ustvarjanje okusov

Po uspešnem nabiranju smo se vrnili v šolo, kjer smo kostanj spekli in skuhali. Med peko in kuhanjem je v šoli zadišalo po sladkem in okusnem kostanju, kar je prineslo dodatno veselje.

Delili smo ne le kostanj, ampak tudi smeh, zgodbe in prijateljstvo. Učitelji so se pridružili učencem, kar je še dodatno okrepilo naše vezi in ustvarilo nepozabno vzdušje.

Športni dan se je izkazal za uspešno in zabavno izkušnjo, ki je učencem prinesla ne le fizično aktivnost, ampak tudi priložnost za spoznavanje narave, sodelovanje in ustvarjanje spominov. Učenci so se vrnili domov z nasmehi na obrazih in polnimi košarami kostanja, ki so ga lahko delili s svojimi družinami.

Dokazali smo, da je učenje lahko zabavno in okusno! Kostanjeva avantura je bila le še en spomin, ki ga bomo nosili s seboj skozi šolsko leto. Komaj čakamo, da razmišljamo o novih pustolovščinah, ki nas čakajo!

Zapisali: Maja Kržišnik in Klara Božek

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost