04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

Malo za šalo, malo zares – novoletna prireditev OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice

Po treh letih premora zaradi višje sile smo v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah 9. decembra 2022 spet stopili na oder.

Naslov prireditve je bil: Malo za šalo, malo zares. Glavna povezovalca sta bila Anže in Dejan, učenca 9. razreda. Sproti sta celo okrasila novoletno jelko, ki smo jo v vsej naglici pozabili okrasiti (seveda načrtno).

V projekciji ste lahko skozi fotografije in videoposnetke spoznali utrip dela na šoli.

Na odru je bila letos zelo pestra udeležba. Učenci drugega in tretjega razreda so s plesno točko počastili čokolado. Pevski zborček je zapel dve simpatični pesmici: o uri ter mačkah in psih. Najmlajši so se skupaj z mentoricami zavrteli v plesni točki Snežinka. Zlati zajčki so glodali zelje, spretne plesalke iz 7. in 8. razreda pa so nam pokazale korake plesa cha cha cha ter razigranega božičnega plesa. V posebnem programu so združili moči v eno dramsko – plesno točko z globokim sporočilom, da je že skrajni čas, da začnemo skrbeti za naš planet Zemljo.  Na koncu pa so učenci 9. razreda voščili na prav poseben način: s premetanko besed reč in nos so sestavili napis srečno.

Govor je imela tudi gospa ravnateljica Aleksandra Valančič, v katerem se je zahvalila tako učencem, zaposlenim kot tudi vsem, ki na kakršenkoli način pomagajo šoli pri uresničevanju ciljev.

Po prireditvi je bila v avli gledališča razstava izdelkov naših učencev in šolski bazar. Vsa sredstva, zbrana s prostovoljnimi prispevki, bodo namenjena v šolski sklad. Letos se je s svojo stojnico predstavil tudi podjetniški krožek. To so učenci 9. razreda, ki so samostojno ponujali podjetniško idejo: recept v kozarcu.

Obiskovalci so se lahko posladkali s piškotki, krofi in čokoladnimi rezinami, ki nam jih je donirala Gorenjka, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

V prireditev je vloženega res veliko truda. Priprave na prireditev trajajo vsaj dva meseca: priprava scenarijev za točke, izdelava rekvizitov, plesne, pevske in dramske vaje, snemanje, izdelava čestitk in izdelkov za šolski bazar…Pred prireditvijo nas popade tudi trema, tako učence kot mentorje. Na koncu pa je vedno zagotovljen uspeh. In nagrada: polna dvorana gledalcev.

Vsem se iskreno zahvaljujem.

Veronika Repinc Bajrič, vodja odbora za novoletno prireditev

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost