04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

Pozdravljeni starši in učenci.

Prvi teden dela na daljavo je za nami. Upamo, da ste zdravi in vam drugačna oblika dela ne povzroča prevelikih težav. Internetne povezave »padajo«, ker je občasno število uporabnikov preveliko. Ne obremenjujte se s tem. Poskusite čez kakšno uro, najbrž bo šlo. Roki za delo so postavljeni okvirno, naredite kolikor zmorete v danem trenutku.

Učence in starše, ki še niste uspeli vzpostaviti stika z učno snovjo, ki vam jo pošiljajo učitelji, prosimo, da to storite. Sporočite svoji razredničarki v čem je težava, da skupaj najdemo pot do rešitve.

Dejstvo je, da moramo vsi skupaj malo stisniti zobe in se prilagoditi situaciji, ki trenutno vlada v svetu. Ni lahko, se strinjamo vsi. Pomembno je, da se tega zavedamo in si skušamo zadeve čim bolj poenostaviti in se ne obremenjevati s stvarmi, ki niso potrebne. Če pri delu na daljavo naletite na težave, ki jih ne znate rešiti, se preko elektronske pošte obrnite na vašo razredničarko ali druge učitelje.

Prav je, da ima učenec tudi v tem času stik s šolo, z učenjem. Prav je, da mu starši pomagate pri tehničnih zadevah in ga spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore narediti sam, naj tudi naredi. Tudi v tem času je potrebno še bolj krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu tako dvigovati samozavest, kaj vse zmore sam. Na ta način se učenci učijo tudi funkcionalne pismenosti. Z otrokom naredite urnik dnevnega poteka dela – delo za šolo naj večinoma poteka dopoldne, da boste lažje uskladili vse dejavnosti. Po šolskem urniku naj si otrok označi že opravljene dejavnosti za tisti dan.

Časi res niso lahki, a bomo zmogli. Pomembno je, da se držite preventivnih ukrepov, ostajate doma in se na svežem zraku zadržujete sami (oziroma z vašimi družinskimi člani) in izkoristite sonce, ki nam je dano.

Delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja. Zato se ni vredno zaradi tega prepirati, se slabo počutiti, krhati družinskih odnosov. Naj bo čas, ko moramo biti vsi skupaj doma, čas za družino, pogovore, dobro počutje in občutek varnosti. Skupaj zmoremo.

Ostanimo zdravi.  Srečno!

Aleksandra Valančič, ravnateljica

 

 

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost