04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

V začetku šolskega leta smo, na Posebnem programu vzgoje in izobraževanja OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice, začeli z dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za nakup pripomočkov za gibalno ovirane učence. Po tehtnem premisleku smo se odločili, da naši učenci in zaposleni najbolj potrebujejo prenosno dvigalo. Načrtovali smo, da bi ga lahko kupili v nekaj letih, če bi bili res delovni.

Pa smo bili presenečeni. Marec se ni še niti zaključil, dvigalo pa že pridno uporabljamo. Gre za sobno dvigalo Birdie, ki je poleg svoje uporabnosti še zložljiv. Tako ga bomo lahko uporabljali tudi v šoli v naravi. Kupili smo tudi blazino za uporabo pri fizio in delovni terapiji ter terapevtske klopi, ki so namenjene varni stoji in sedenju pri dnevnih aktivnostih in vseh vrstah terapij.

Da smo tudi strokovne delavke bolj zavzeto pristopile k nabiranju sredstev, nas je spodbudila velika človekoljubna gesta družine Sitar iz Breznice pri Žirovnici. Prispevali so namreč denar, ki so ga namesto cvetja na grob prejeli ob smrti svojega očeta. Nabirko smo postavile tudi na vhod dvorane v gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah v času Novoletne prireditve. Na pobudo in s pomočjo Župnijske Karitas Breznica pa smo organizirale dobrodelni koncert za naše dvigalo.

Prav pa je, da se zahvalimo tudi vsem neimenovanim posameznikom, ki ste nakazali denarna sredstva za ta namen. Hvala vsem skupaj še enkrat. 

Učenci in učiteljice posebnega programa VIZ

Jan Podgorelec nam je prijazno pomagal pri preizkušanju sobnega dvigala.

Terapevtske klopi

 

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost